Forside 9 SOV GODT 9 Alt til sengen fra ARCTIC

Red sengen med tekstiler fra ARCTIC & Nordisk Tekstil

Vi tilbringer rigtig mange timer i sengen, og derfor er komforten i soveværelset vigtigere end noget andet sted i hjemmet. Boligtekstiler har en stor betydning for din nattesøvn, men også for hvordan dit soveværelse ser ud og føles. Tekstilerne består af mange lag – alt fra madrasser, dyner og puder, sengetøj og tæpper, som er med til at give dig støtte og komfort natten igennem. 

1. Det starter med en god madras

Når vi taler om madrasser, så er der ikke en type madras, der passer til alle. Det handler om personlige præferencer – fra hvilket fyld der er indeni og hvordan den skal føles. Husk blot at en madras skal give din krop optimal komfort og støtte uanset om du sover på siden, ryggen eller maven.

2. Ekstra komfort med en topmadras

En topmadras bruges ovenpå din eksisterende madras for at give den ekstra støtte og komfort, du har brug for. Den beskytter også din madras og forlænger dens levetid, og samtidigt kommer de med et aftageligt og vaskbart betræk, så de er nemme at vedligeholde.

3. En rullemadras holder din seng ren

Hold din madras frisk og ren med en rullemadras. Den både beskytter og forlænger levetiden af din madras og topmadras. De er nemme at tage af og alle vores rullemadrasser er vaskbare, så hygiejnen er i top når du kravler under dynen.

4. En dyne efter dine behov

En god dyne er vigtig for en god søvn – og en god søvn er vigtigt for dit helbred og din sundhed. Valget af din nye dyne er derfor enormt betydningsfuldt, og meget personligt. Har du det varmt om natten? Hvordan er temperaturen i dit soveværelse? Det er spørgsmål du bør tage stilling til, når du vælger dyne.

Dyner fås med naturfyld og fiberfyld. Naturfyld dækker både over dun og fjer, men også uld, silke, bomuld, kapok mv. Naturfyld er især kendetegnet for sine gode isolerende og temperaturregulerende egenskaber. En god fiberdyner kan være ligeså varm som en dyne med naturfyld, så det kommer ned til personlige præferencer og sovevaner.

5. Bedste pude er den, der støtter dig

En pudes primære og vigtigste funktion er at støtte dig gennem natten. Den rigtige hovedpude skal holde dit hoved, nakke og rygsøjle i en naturlig position. Herved undgår du ikke kun nakkespændninger og smerter men også minimal belastning af hele kroppen.

6. Den rigtige lagen til din madras

Boxlagen, kuvertlagen, glat lagen, splitlagen… At vælge den rigtige lagen er et vigtigt skridt mod den gode nattesøvn. Den skal være behagelig at ligge på og blød mod huden. Alle vores lagner er fremstillet af bomuld, som er et åndbart og holdbart materiale. 

7. Lækkert sengetøj

At skabe de bedste rammer for en god nattesøvn bør være en prioritet. Sengetøj er også med til at øge din søvnkvalitet. Alt fra materialevalg, farver og design er afgørende for din komfort og udtrykket i soveværelset. Her kan du læse om, hvorfor sengetøj i bomuld er et godt valg.