Forside 9 SOV GODT 9 Sengetøj i bomuld

Sengetøj i bomuld

Soveværelset er vores base, hvor vi lader op til dagen efter. Sover du godt, vil du vågne op som den bedste version af dig selv og med mere overskud. Hjælp din søvn godt på vej med lækkert sengetøj.  

Med farver og designs skaber du dit eget personlige soveunivers, hvor der er plads til ro og velvære. Sengetøjet skal ikke blot se godt ud, men skal også være behageligt, sundt og dejligt at sove i.

Hvorfor vælge sengetøj i bomuld?

 

Bomuld er et naturmateriale hvis fibre kommer fra de fine frøhår, der vokser på bomuldsplanterne. Når frugten er moden og tørrer ud, åbnes den og bomuldsfibrene presses ud. Disse hvide klumper af bomuldsfibre bliver efterfølgende spundet til bomuldsgarn.

Bomuld er et blødt, behageligt og åndbart materiale, der gør det ideel til sengetøj.

Bomuld har rigtig mange gode egenskaber. Det er blødt og behageligt mod huden. Det er åndbart og fugtabsorbererne, så det hjælper med at holde dig tør. Det er samtidigt også et slidstærkt og holdbart materiale, der holder vask efter vask.

Vævetyper og kvaliteter

Bomuld er meget alsidig og kan spindes og væves på forskellige måder for at få det ønskede resultat. Om vævningen er satin, renforce eller jacquard, så har de allesammen deres karakteristiske udtryk og overflade. Hvor fint et fiber er, er afgørende for, hvor tyndt et garn, man kan spinde. Jo finere fiber, desto tyndere og blødere garn.  

I en vævning fletter man tråde sammen som ligger vinkelret på hinanden. De tråde som går langs stoffet danner kæden, mens de tværgående tråde danner skuddet. Der er tre grundbindinger – lærredsbinding, køperbinding og satinbinding. 

Til sengestøj bruges primært satinbinding og lærredsbinding, og herunder vil vi beskrive nogle af de mest kendte vævetyper til sengetøj, som vi også anvender i Night & Day og Nordisk Tekstil:

RENFORCÈ
Renforcé er en lærredsbinding, som giver et blødt og slidstærkt sengesæt. Lærredsbinding er den mest enkle af de tre bindinger. Her væves skudgarnerne over ét kædegarn og derefter under et kædegarn med det resultat, at ret og vrang bliver ens at se på. Denne binding er også den mest faste, da der altid er en binding pr. garn hele tiden, som giver et sengesæt med stor slidstyrke.

SATIN
En satinvævning giver et særdeles blødt, fint og glansfuldt tekstil med lang holdbarhed. En satinbinding er mere smidig og blød end en lærredsbinding, da satin har færre bindingspunkter som f.eks 4/1 – dvs kædetåden går over fire og under en skudtråd. En satinvævning giver derfor et blødere sengesæt med en glat og glansfuld overflade. Denne vævning er den meste brugte i sengesæt fra Night & Day og Nordisk Tekstil. Her er sengetøjet vævet af merceriserede, ekstra tynde garner med stor garntæthed.

JACQUARD
Jacquardvævningen benyttes, når man i selve vævningen ønsker detaljerede mønstre. Sengetøj i jacquard er betegnet som meget fint, luksuriøst, elegant og holdbart. 

THREAD COUNT
Thread Count eller trådtæthed fortæller hvor mange tråde pr. tomme der er i stoffet. Jo højere trådtallet er, des flere tråde er der vævet ind i tekstilet og dette giver som udgangspunkt en finere kvalitet. TC kan dog ikke alene fortælle om kvaliteten, da garnets kvalitet, fibrenes tykkelse og vævetypen også er en indikator.

EFTERBEHANDLING
En efterbehandling eller en finishbehandling bruges til at tilføre garnet eller metervaren ekstra egenskaber, som eks. strygefrit, ekstra blødt osv. Sengetøj fra Night & Day og Nordisk Tekstil er vævet af merceriserede garner, som er en behandling der giver bomulden glans og større slidstyrke og som ikke kan udvaskes.

Økologisk bomuld

Når bomulden dyrkes økologisk, så foregår det mere bæredygtigt end ved konventionel bomuld og med større fokus på sundheden og miljøet. Der bruges bl.a. mindre vand og ingen skadelige sprøjtegifte, hvilket er godt for både miljøet og arbejdernes helbred.

Når det gælder økologisk bomuld, så er GOTS den mest udbredte mærkning – Global Organic Cotton Standard. Det er en international standard for økologisk produceret bomuld. Med en GOTS certificering er der strenge krav, der skal opfyldes og du er garanteret en forsvarlig produktion fra høst af råvarer til forarbejdning af det færdige produkt.

Sov godt og sundt

Alle sengesæt fra Night & Day og Nordisk Tekstil er produceret med øje for sundheden og miljøet. Som udgangspunkt er alle vores boligtekstiler Oeko-Tex Standard 100 certificeret. Det er din sikkerhed for, at tekstilerne er fremstillet uden sundhedsskadelige stoffer, som kan være skadelige for både mennesker og miljø.

Størstedelen af vores sengesæt er certificeret i henhold til Made in Green by OEKO-TEX. Made in Green er en produktcertificering, der ligesom OEKO-TEX Standard 100 garanterer, at tekstilprodukter er testet og fri for stoffer, der kan være sundheds- og miljøskadelige. Made in Green sikrer også en miljøvenlig og social ansvarlig produktion samt gennemsigtighed gennem forsyningskæden.

I kollektionen finder du også GOTS certificeret sengetøj, som er din garanti for at sengetøjet er økologisk og opfylder sociale og miljømæssige krav om ansvarlig fremstilling fra dyrkning til slutprodukt.

Skandinavisk design

Vores sengetøjskollektion forener de nordiske traditioner med et moderne og kunstnerisk udtryk, med udgangspunkt i det simple, minimalistiske skandinaviske look. Det nordisk inspirerede look lægger også vægt på jordnære farver med skønne detaljer, der gør indretningen i soveværelset indbydende og hyggelig.

Jacquardvævet OPAL

Opal sengesæt er jacquardvævet af fine garner for et blødt, glat og glansfuldt sengesæt

Satinvævet RAIE

Raie er fremstillet i en satinvævning, der giver et glansfuldt, lækkert og slidstærkt sengesæt

Trend sengesæt

Her finder du sengesæt i forskellige kvaliteter: renforcé, satin, garnfarvet, chambray, økologisk…