Forside 9 SOV GODT 9 Gode råd til dit sengesæt

Gode råd til dit sengesæt

Sengen er det sted, hvor vi tilbringer rigtig mange timer på en dag. Her bliver tekstiler eksponeret for støv, skidt og snavs, men også sved og døde hudceller, som vi udskiller når vi sover. Derfor handler det om at opretholde et godt og sundt sovemiljø. Men det handler også om at få dit sengetøj til at holde sig flot og lækkert længe.

 

 

 

Sådan vasker du sengetøjet

Når du skal vaske dit sengesæt, så følg altid anvisningen på mærket på sengetøjet. Forskellige materialer kræver ofte forskellige vaskegrader og pleje. Sengetøj fremstillet af bomuld vil typisk kunne vaskes ved 60 grader, som sikrer, at bakterier og husstøvmider ikke kan overleve. Sengetøj i eks. bambus og silke vil kræve en mere skånsom vask.

Vask altid dit nye sengesæt før du tager det i brug. Vask med lignende farver og gerne separat de første gange. Sengetøjet bør vaskes med vrangen udad og lukket lynlås. På denne måde sikrer du, at form og farver holder sig bedst muligt og samtidigt forlænger du levetiden på lynlåsen.

Overfyld ikke vaskemaskinen og brug ikke mere vaskemiddel end nødvendig. Selvom sengetøjet kan tørretumbles, kan du med fordel hænge det til tørre udenfor, da tørretumbling også kan slide på farven og stoffet. 

Vi anbefaler at vaske sengetøjet ca. hver 14. dag.

Sådan vasker du sengetøjet fra Night & Day og Nordisk Tekstil:

Vend vrangen ud og luk lynlåsen
Mørke farver vaskes separat
Vask ved 60 grader
Tørretumbles ved middel varme
Tåler strygning
Tåler kemisk rens
Må ikke bleges