Forside 9 Om os 9 GOTS & GRS certificeret

GOTS & GRS certificeret

 

ARCTIC & Nordisk Tekstil A/S er både GOTS (Global Organic Textile Standard) og GRS (Global Recycle Standard) certificeret. GOTS og GRS er internationale mærkninger, som er kendt og anerkendt i hele tekstilbranchen.

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Bag det runde, grønne GOTS logo gemmer sig en økologisk tekstilmærkning, der står for miljøet og social ansvarlighed – fra frø til det færdige produkt.

GOTS – Global Organic Textile Standard er en standard for økologiske fibre og ser således på hele forsyningskæden. Fra økologisk dyrkede råvarer, som bliver forarbejdet og fremstillet af fabriksarbejdere, der får en retfærdig løn og arbejder i et sikkert og sundt miljø, hvor bl.a. brug af kemikalier er strengt reguleret. Processen omfatter også emballering, mærkning, handel og distribution, dvs. indtil du som forbruger står med det færdige produkt i hånden. Standarden sikrer derfor en miljømæssig og social ansvarlig produktion på hvert enkelt led i produktionskæden. Når tekstilet er GOTS godkendt, kan du være helt sikker på, at det er fremstillet økologisk.

GOTS stiller mange krav til miljøet, kvaliteten samt velfærden og sundheden hos arbejderne. Disse omfatter bl.a.:
– Brug af farlige kemiske stoffer
– Rensning af spildevand
– Kvalitetskontrol
– Sporbarhed
– Ingen tvangs- og børnearbejde
– Sikre og hygiejniske arbejdsforhold
– Gode arbejdsvilkår

Som GOTS certificeret virksomhed, skal vi internt også efterleve kravene til GOTS mærkningen. Certificeringen fornyes hvert år, hvor vi er underlagt audit og kvalitetskontrol.

ARCTIC & Nordisk Tekstil GOTS licensnummer 256971

GRS

GRS (Global Recycled Standard)

GRS – Global Recycled Standard er en international mærkning på produkter lavet af genanvendte materialer. GRS ser på hele forsyningskæden, fra råmateriale til det færdige produkt.

Produktet skal bestå af minimum 50% genanvendte materialer for at kunne mærkes med GRS. Disse kan stamme fra genanvendt overskudsstof fra fabrikken, gamle vandflasker, brugt tøj eller andet. 

Certificeringen sikrer også, at produkterne er produceret med respekt for miljøet og under sikre og ordentlige arbejdsforhold. 

GRS udføres af uafhængige tredjeparter, som er med til at sikre, at producenterne lever op til de strenge krav, certificeringen stiller til miljø og sociale forhold. Ordningen kontrolles hvert år.

ARCTIC & Nordisk Tekstil GRS licensnummer 256971