Forside 9 Om os 9 Certificeringer

Certificeringer – Hvad betyder de?

 

Hos ARCTIC ønsker vi at tilbyde boligtekstiler, der er fremstillet med omtanke for mennesker og miljø. Derfor arbejder vi med forskellige certificeringer, der sikrer, at tekstilerne er ansvarligt produceret. 

– European Commitee for Standardization: www.cen.eu
– International Down and Feather Laboratory: www.idfl.com
– Business Social Compliance Initiative: www.bsci-eu.org

OEKO-TEX

Alle produkter fra ARCTIC/Nordisk Tekstil er fremstillet med øje for miljø og sundhed – og er certificeret med Oeko-Tex mærket. Formålet med certificeringen er at undgå sundhedsskadelige stoffer i tekstilprodukter, samt at skåne miljøet når varen fremstilles – og derfor stilles der krav.

Oeko-Tex huses i Danmark af Teknologisk Institut, og styres af den internationale Oeko-Tex-forening, som løbende opdaterer krav, med afsæt i den nyeste viden.

Made in Green by OEKO-TEX

Made in Green by OEKO-TEX

Made in Green by OEKO-TEX er en produktcertificering, der ligesom OEKO-TEX Standard 100 sikrer ingen brug af sundhedsskadelige kemikalier i tekstilprodukter. Med Made in Green er du også sikker på en miljøvenlig og social ansvarlig produktion samt gennemsigtighed gennem forsyningskæden.

GOTC certificering

GOTS

GOTS (The Global Organic Textile Standard) er en standard for økologiske fibre. Den er kendt og anerkendt i hele verden.

GOTS-certificering betyder, at materialet er dyrket og forarbejdet økologisk uden farlige kemikalier og med gode arbejdsforhold for arbejderne da der er stramme miljømæssige og sociale krav under fremstillingsprocessen.

DOWNPASS

DOWNPASS betyder, at produktet, du har købt, lever op til kravene omkring dyrevelfærd, etik og kvalitet.

Dun- og fjerprodukter fra ARCTIC bærer det internationale DOWNPASS certifikat, som betyder, at leverandøren lever op til de standarder, der er specificeret i den Europæiske Konvention for beskyttelse af dyr.

 

WOOLMARK

The Woolmark Company er en international organisation, der blev etableret i 1937 af uldproducenter i Australien.
Målet for organisationen er at opretholde en reguleret produktion, således at der tages hensyn til miljø, dyrevelfærd og samtidig skabes et højkvalitetsprodukt af ren ny certificeret uld.

ARCTIC mener, at det betaler sig at fremstille gode produkter, af gode materialer og derfor anvendes altid ren, ny og Woolmark-certificeret uld. Sådan har det været i mange, mange år, og sådan vil det være fremover.

BSCI

BSCI har gennem 40 år kæmpet for at skabe en international standard, hvor der stilles krav til bæredygtighed og ansvarlighed – Socialt, miljømæssigt og økonomisk.

BSCI har et erklæret mål – nemlig at opnå FNs udviklingsmål for bæredygtighed.