Forside 9 Om os 9 Certificeringer

Certificeringer og mærkninger – Hvad betyder de?

 

Hos ARCTIC ønsker vi at tilbyde boligtekstiler, der er fremstillet med omtanke for mennesker og miljø. Derfor arbejder vi med forskellige certificeringer og mærkninger, der sikrer, at tekstilerne er ansvarligt produceret. 

– European Commitee for Standardization: www.cen.eu
– International Down and Feather Laboratory: www.idfl.com
– Business Social Compliance Initiative: www.bsci-eu.org

OEKO-TEX

STANDARD 100 by OEKO-TEX® er en international mærkning for tekstiler testet for sundhedskadelige stoffer.

Mærket sikrer, at alle komponenter af et produkt er testet, og derfor kan du som forbruger være sikker på et produkt uden skadelige stoffer.

 

Made in Green by OEKO-TEX

Made in Green by OEKO-TEX

MADE IN GREEN by OEKO-TEX® er en produktcertificering, der ligesom OEKO-TEX Standard 100 sikrer ingen brug af sundhedsskadelige kemikalier i tekstilprodukter. Made in Green verificerer deruodver også, at produktet er produceret under sikre og socialt ansvarlige arbejdsforhold i en miljøvenlig produktion. Mærket er sportbart, der giver gennemsigtighed gennem forsyningskæden.

GOTC certificering

GOTS

GOTS (The Global Organic Textile Standard) er en global standard for økologiske fibre – fra frø til det færdige produkt.

GOTS-certificeringen betyder, at materialet er dyrket og forarbejdet økologisk uden farlige kemikalier i en miljømæssig og social ansvarlig produktion.

Når tekstilet er GOTS godkendt, kan du være helt sikker på, at det er fremstillet økologisk.

DOWNPASS

DOWNPASS er din sikkerhed for, at dun og fjer i vores tekstilprodukter lever op til kravene omkring dyrevelfærd, etik og kvalitet, og at de kommer fra stramt kontrollerede og sporbare forsyningskæder.

 

WOOLMARK

Woolmark er en global mærkning på rene uldprodukter. Den skal opfylde strenge kvalitetskrav og -standarder fastsat af The Woolmark Company, bl.a. dyrevelfærd, sundhed og hensyn til miljø. Dette mærke må kun bruges på produkter fremstillet af 100% ren ny uld.

GRS

GRS – Global Recycled Standard er en international mærkning på produkter lavet af genanvendte materialer. GRS ser på hele forsyningskæden, fra råmateriale til det færdige produkt.

Certificeringen sikrer også, at produkterne er produceret med respekt for miljøet og under sikre og ordentlige arbejdsforhold.