Forside 9 Om os 9 Ansvarlig produktion

Ansvarlig produktion

 

Hos ARCTIC er tilgangen til bæredygtighed, at tekstiler skal være fremstillet af gode og holdbare kvalitetsmaterialer, der er produceret på en ansvarlig og etisk måde – med respekt for mennesket og naturen.

Vi stiller skarpe krav til vores leverandører, så alle vores produkter lever op til internationale standarder. Dette gør vi bl. a. gennem BSCI, som er et fælles regelsæt/Code of Conduct, der skal sikre, at produkterne er fremstillet under ordentlige arbejdsforhold og i overensstemmelse med sociale og miljømæssige standarder. Der stilles blandt andet krav til børnearbejde, tvangsarbejde, sikre arbejdsforhold, diskrimination osv. 

Med udgangspunkt i vores værdisæt, så bygger samarbejdet med vores leverandører på troværdighed, loyalitet og tillid. . 

ARCTIC accepterer ikke dun og fjer fra levende dyr. I samarbejde med vores eksterne konsulenter sørger vi for, at ARCTIC kun anvender fjer og dun fra dyrehold, der følger strengeste gældende krav.

Vi går op i, at integrere sociale, sundhedsmæssige og miljømæssige hensyn i vores produktudvikling. I 2022 har vi taget endnu et skridt mod en mere bæredygtig produktion og er blevet GOTS og GRS certificeret.

GOTS (Global Organic Textile Standard) er en standard for økologiske fibre. GRS (Global Recycled Standard) er en mærkning på produkter lavet af genanvendte materialer. Begge certificeringer betyder, at hvert led i forsyningskæden fra råvare til færdigt produkt, lever op til strenge sociale og miljømæssige krav.  

Vores tekstilprodukter indeholder ingen skadelige kemikalier og stoffer. Dette sikrer vi gennem Oeko-Tex certificeringen.