Fiberdyner

ARCTIC producerer en vifte af forskellige fiberdyner, som er tilpasset forskellige forhold og behov. Den klare fordel ved fiberdyner er at de ikke optager fugt og de er lette at vaske. Fiberdynernes evner betyder, at de ofte anvendes på hoteller, i sommerhuset og på gæsteværelset.

Du finder hele vores sortiment herunder – og med tilhørende informationer, under det enkelte produkt.

 

Et syntetisk fyld kan enten bestå af kortfibre, endeløse fibre eller kuglefibre. Kortfibre og endeløse fibre fås i to forskellige varianter: Massivfibre og hulfibre.

Massivfibre ligner spaghetti. De indeholder ingen luft og isolerer derfor ikke særlig godt. Dvs. dynen holder ikke på varmen og er god, hvis man har det meget varmt om natten.

Hulfibre ligner makaroni og er hule indeni (deraf navnet) og indeholder en del luft, de isolerer derfor godt. Dyner med hulfibre vil føles som en varm dyne.

Kuglefibre giver en god støtte, men til gengæld ikke en særlig god isolering. Dyner med kunstfyld kan ikke, som dundyner, optage fugt fra kroppen.

Allergi?

Syntet dyner er i lang tid blevet markedsført som allergidyner. Støvmider kan dog sagtens trives i syntetiske dyner. Det afgørende er, om dynen kan vaskes.

Vask ved 40 grader vil halvere antallet af stofmider i dynen mens vask ved 60 grader helt vil fjerne støvmiderne. Derfor bør allergikere kun købe dyner, som kan tåle vask ved 60 grader. De fleste syntetiske dyner tåler vask, men som regel kun ved 40 grader. Også mange dundyner kan vaskes. Det afhænger dog af fyldets kvalitet og behandlingen hos producenten. Dyner, der overvejende består af fjer, bør derimod ikke vaskes.