Forside 9 Dyner 9 Fiberdyner

Fiberdyner

En fiberdyne er et godt alternativ til dyner med naturfyld. Fiberdyner efterligner dun og fjers egenskaber, herunder evnen til at isolere. Fordelen ved en fiberdyne er også, at den er let at vedligeholde, fordi den kan vaskes og tørretumbles mange gange uden at miste form og uden at ødelægge fibrene, og er derfor ligeledes allergivenlige.

Fiberdyner – et godt alternativ til naturdyner

 

Isolerende  |  Allergivenlig  |  Nem vedligeholdelse

En fiberdyne er et godt alternativ til dyner med naturfyld. De er varmeisolerende, allergivenlige og prisdygtige. Fiberdyner efterligner dun og fjers egenskaber, herunder evnen til at isolere. De er ikke helt så åndbare som dyner med naturfyld, og vil derfor som regel føles mere varme.

Fiberfyld fås i forskellige typer, hvor de mest almindelige til dyner er mikrofiber og hulfiber. Begge er lavet af syntetiske polyesterfibre og forskellen ligger i fiberstrukturen. Mikrofiber består af meget fine fibre, som er vævet tæt sammen, og de både ligner og føles som dundyner. Hulfibre er hule indeni og disse små huller indeholder luft. Spiralformede fibre indeholder mere luft end almindelige fibre. Kombineret med en silikonebehandling, der gør fibrene bløde og smidige, får du en let, luftig og varm dyne.

Fiberdyner er gode til folk med allergi, som feks. ikke kan tåle dun eller fjer i dundyner. Det er et hygiejnisk materiale, der ikke kan optage fugt, så det giver ikke grobund for husstøvsmider og bakterier. Fiberdyner er utrolig lette at vedligeholde, fordi de kan vaskes og tørretumbles mange gange uden at miste form og uden at ødelægge fibrene. Disse dyner er også gode at have i feks. sommerhuse eller campingvogne, da kunstfibrene er mere robuste og ikke suger fugt.