Forside 9 Brands 9 Nordisk Tekstil

Nordisk Tekstil har rødder helt tilbage til 1874, hvor virksomheden startede som et væveri i Odense. Nordisk Tekstil bygger således på en lang tradition med produktion af tekstilvarer. Brandet er forblevet tro mod sine nordiske designtraditioner, alt imens vi tilfører et mere moderne udtryk, der passer til nutidens trends og tendenser. Nordisk enkelthed og minimalisme er stadig kernen af Nordisk Tekstil.

Økologisk sengesæt Mathilde fra Nordisk Tekstil
Økologisk sengesæt Grain fra Nordisk Tekstil

Nordiske designtraditioner

Nordisk Tekstil henter inspiration i de nordiske traditioner, men med et moderne twist. Her finder du tidsløse designs i høj kvalitet, der indeholder klassiske og enkle mønstre i  farver, der passer ind i det skandinaviske hjem.

Naturen er en inspirationskilde, hvor de skiftende årstider inspirerer til smukke farver og spændende designs. Lyset, langstrakte kyster, skove og enge – den nordiske natur er imponerede og enestående.

Hos Nordisk Tekstil finder du bl.a. sengetøj fremstillet i 100% naturmaterialer. Designs er indbydende og behagelige, som giver soveværelset et enkelt og stilfuldt udtryk. Med et arkiv på over 15.000 designs gennem årene, kommer nogle af de velkendte designs til live i en kombination af tradition og fornyelse.

Find sengesæt fra Nordisk Tekstil her.

Sengesæt Harvest fra Night & Day
Sengesæt Harvest fra Night & Day

Kvalitet og design siden 1874

Med rødder helt tilbage til 1874, blev Nordisk Tekstil grundlagt af Christian Mogensen i Odense. Efter en ekspansion og fusion, fremstillede virksomheden alle mulige sengeartikler og var et af Nordens førende væverier. 

I 1955 blev firmaet overtaget af Nordisk Fjer A/S, som videreførte navnet under Nordisk Tekstil Væveri A/S, men denne blev erklæret konkurs i 1991.

Som et af de få selskaber, besluttede kreditorerne efter krakket at bevare Nordisk Tekstil A/S, da forretningsgrundlaget var i orden. Virksomheden videreførtes i to år af kapitalinteresserne bag boet, primært Jyske Bank og Den Danske Bank.

I de følgende år blev Nordisk Tekstil overtaget af forskellige selskaber, og i 2006 blev al produktion og konfektionering i Danmark lukket ned og funktioner flyttet til udlandet. Nordisk Tekstil var på dette tidspunkt et design- og handelsselskab med primære markeder i Skandinavien og EU.

I 2011 bliver Nordisk Tekstil opkøbt af ARCTIC A/S i Middelfart, som i forbindelse med opkøbet skifter navn til ARCTIC & Nordisk Tekstil A/S.

I dag videreføres målsætningen om gode håndværkstraditioner, med en fin balance mellem tradition og innovation.