GOTS og GRS er internationale mærkninger, som er kendt og anerkendt i hele tekstilbranchen. GOTS (Global Organic Textile Standard) er en standard for økologiske fibre. GRS (Global Recycled Standard) er en mærkning på produkter lavet af genanvendte materialer.

Begge mærkninger vil fremover kunne findes på boligtekstiler fra ARCTIC & Nordisk Tekstil A/S – ”Som tekstilvirksomhed er vi klar over, at vi har et stort ansvar i forhold til klimaaftryk. Med disse certificeringer lever vi op til højeste standarder inden for miljø, social ansvarlighed og gennemsigtighed. Det er et kvalitetsstempel for vores kunder, der sikrer, at vores boligtekstiler tager hensyn til de mennesker, der producerer produkterne og tager hensyn til en bedre og grønnere verden. ” udtaler Michael Christensen, kommerciel direktør i ARCTIC & Nordisk Tekstil.

 

 

GOTS (Global Organic Textile Standard) er en standard for økologiske fibre.

GRS logo

 

 

GRS (Global Recycled Standard) er en mærkning på produkter lavet af genanvendte materialer.

Konkret betyder disse certificeringer, at produktet er lavet af godkendte materialer og at hvert led i forsyningskæden fra råvare til færdigt produkt, lever op til strenge sociale og miljømæssige krav.

For ARCTIC har det været et naturligt skridt i en mere bæredygtig retning. GOTS er udbredt i tekstilbranchen og det runde, grønne mærke er let at genkende hos forbrugerne. ”Vi er glade for at tilbyde denne ekstra mærkning på vores sengetekstiler, der bekræfter et ansvarligt produceret produkt. Det gør produkterne mere attraktive for både vores kunder og slutforbrugerne.”

Certificeringen er udført af Ecocert Greenlife, som er et inspektions- og certificeringsorgan. Læs mere om GOTS og GRS her.